Forandring fryder :-D

 ja  forandring fryder og med det tenkte jeg å oppdatere bloggen min.
Hittil har jeg jo bare lagt ut  bilder av  kortene mine  men jeg  kan jo ærlig innrømme at jeg ikke er noe  flink til oppdatere så da tenkte jeg at da kan jeg jo  kansje legge til litt andre hobbyer  å som skriving. Noe jeg hvertfall kunne  på skolen fikk alltid bedre karakter i skriftlig enn muntlig. Første jeg legger ut er et innlegg jeg skrev  i 2007/8  da jeg  kontaktet  sunnmørsposten for å få ut min  frustrasjon over å være et ufrivillig kreftoffer som måtte daglig betale pandres bekostning over å være annerledes på alle måter.

Nå har jeg lært meg å leve med dette altså det å være annerledes  kreften ble jeg kvitt  i 2000/1  og de som  enda må sjikanere å ikke akseptere at  ingen er like her i verden får bare ha det så godt jeg har gjort mitt.

  ANNERLEDES

Når man går i byen eller sitter på Cafè ser men som regel på andre mennesker og man finner alltid noe som er annerledes ved den personen enten håret, sminken, klærne, skoene holdningen eller ansiktsuttrykket.
Hører man on en som har blitt slått ned utenfor en pub eller noe tenker vi som regel at det er en innvandrer for vi nordmenn tror vi er SÅ perfekte.
Jeg sitter ikke her å sier at jeg er så perfekt at jeg ikke tenker sånn men, hvorfor tenker vi sånn?Hvorfor skal enkelte av oss tro de er så fordømt perfekte at andre blir så annerledes at alt ved personen blir feil? Hvis vi tenker nøyere over det tenker jo de personene vi baksnakker og syns er annerledes det samme om oss så vi tjener jo ikke på det.
Nesten daglig tenker vi"tenk om alle her i verden hadde vært like det hdde vært kjedelig" men, når noen er annerledes er det feil.
Jeg hadde hjernesvulst i 95 og har en operasjons skade på venstre side i ansiktet noe som gjør at musklene der ikke fungerer. I årene etter på har jeg opplevd unger som går etter meg i butikker for å se hvordan jeg ser ut og voksne som står og stirrer.Unger opp til de er 3 år (ca) kan man jo ikke si noe på egentlig men, jeg synes når ungene er istand til å forstå virkeligheten må foreldrene skjærpe seg og lære barna at enkelte folk ikke ser annerledes ut med vilje for det er ikke noe hyggelig for den det går utover.
Det er sånn jeg har det nå Jeg har klart å heve meg over det i 13 år nå men, når jeg var i en butikk her i Ålesund og jeg gikk mot kassen for å betale sto det to unger som hvisket pekte og lo av meg helt åpentlyst og dette klarer jeg ikke få ut av hode og det tar knekken på meg. Så til alle små barns foreldre: dere er ikke foreldre for ingenting vel?
Jeg orker så vidt å gå i butikken for jeg vet hva jeg har i vente og jeg er så utroli sliten av det. Det e akkurat som om jeg har bygget meg opp en mur av selvtillit som raser ned når sånt skjer akkurat som om det er noen som sparker en som ligger nede.
Jeg har gått forbi ungdom- og videregåendeskole elever som gjør akkurat det samme og de skulle bare visst hvor lav selvtillit de har gitt meg.
Vær så snill å kom å spør på en hyggelig måte i stede for å viske og tiske å tro dere er så kule for det er dere ikke med mindre dere klarer oå respekterefolk og dere kan ikke dømme etter utseende eller hva som er galt med personen!!
Det gjelder dere voksne å!!
uteliggere eller narkomane de bare tenker vi er ekle å motbydelige uten på hvilke livshistorie de har eller har hatt. Jeg er enig i at hvis du møter en eller blir stoppet av en blir man litt redd og usikker men, det er jo egentlig bare en reaksjon for personer vi ikke kjenner vil vi jo helst ha på avstand.
Hva får en person til å bli annerledes er det om personen er tykk eller tynn? Høy eller lav? Klærne? Skostørrelsen? Gangen?Talemåten eller dialekten? Eller utseende??
Og hva er egentig en normal person? Er det en person som ikke har hatt noe feil her i livet, ikke gjort noen tabber, aldri sagt noe stygt, Fått bare toppkarakterer på skolen og har perfekte venner ++??
En sånn person finnes ikke.Alle har gjort noe feil her i livet , alle har sagt noe stygt, ingen får bare toppkarakterer på skolen eller har perfekte venner.
Så hva er en NORMAL person??
Er det noen regel som sier hvem som er NORMAL og hvem som er UNORMAL?
Selv om personer er annerledes i følge dere vil vi gjerne bli respektert for den vi er og ikke ledd av bare vi setter stortåa utenfor døra.
Prøv å bli kjent med oss istede vi vil ha venner vi som alle andre og det kan hende du endrer synet på de du synes er annerledes!!

 

 


Her er mannen min og jeg på Kiel båten tar en velfortjent pause på rommet!! 
Jeg var mye skeivere i ansiktet før tatt en del operasjoner for å rette opp men, det jeg  har funnet de siste årene er at alle de operaasjonene jeg har tatt har jeg egentlig bare  tatt for jeg  ville ha det gamle utseende mitt tilbake som jeg hadde  før 10 nov 1995. skal se om jeg finner et bilde  her hjemme  fra før jeg ble syk eller så får jeg ikke lagt det ut før jeg skal hjem til mamsen&co i  jula.

 

 Ønsker alle sammen en kjempe fin helg og husk på å si ofte at du er glad i dine nære og kjære  det kan ikke sies ofte nok- livet kan endre fortere enn du tror.  helge klem fra meg!!

Én kommentar

minzo

10.10.2015 kl.00:53

Bra innlegg! Ta en titt på vår blogg også? vi blogger fra london:)

Skriv en ny kommentar

Benedicte C F Archibald

Benedicte C F Archibald

29, Ålesund

hei. Jente på 26 år som kommer fra Oslo men har bodd i Ålesund de siste 7-8 årene.Hadde hjernesvulst og gikk gjennom masse DRIIT fra 95-96 og når jeg begynnte på skolen igjen ble det ikke bedre.Har en ansikts parese på venstre side så jeg har ikke et "vanelig" utseende. Så i 2006 etter MYE kjikkanering som endte med at jeg rømmte fra Oslo til Ålesund. Det hjalp en stund men, til slutt måtte jeg ty til aviser og andre medier å be foreldre å skjerpe seg og ta ansvar for barna sine for at de lar ungene sine gå etter en i butikken for å se hvor rar du ser ut +++ det er til å klikke av. Men i dag har jeg det VELDIG fint giftet meg tidligere i år med verdens beste gubbefar.....vi måtte avlive hunden vår (som vi akkurat hadde kjøpt brudepike kjole til) i for- fjorsommer så det er et stoort savn.Nå holder vi på å spare for harde livet så drømmen om å få kjøpt leilighet går i oppfyllelse. Etter maaaange år uten vennner mye alene sitting på rommet +++ har jeg funnet noe jeg synes jeg er flink til å mestrer og det er scrapping/kortlaging som jeg kommer til å legge ut innlegg av her inne.....Kan hende det kommer noen andre innlegg å!! Baking er også en av hobbyene mine gir meg liksom en ro akkurt som scrapping jeg kn gå inn i min egen bobble. skriving er også noe jeg liker veldig godt fikk alltid bedre skriftlig karakter enn muntlig. er vel bedre på uttrykke meg skriftlig da enn å åpne kjeften hehehehe Ha en fin dag!!

Kategorier

Arkiv

hits