Jenta med to ansikter

9 november 1995 ble strten på marerittet som endret mitt og min families liv en MR røntgen viste at jeg hadde kreft hjernesvulst i lillehjernen  og jeg var da 9 år. Etter operasjonen 10 nov, etter det jeg husker å ha hørt, hadde legene kuttet over en nerve til ansikte og jeg fikk en ansikts parese på venstre side og for dem som vil ha det på Norsk så betyr det at ingen muskler lever (sikkert et finere ord for det men  dette er mine ord) men jeg har følelse der. 

 

Ofte sier jeg eller skriver  at jeg skulle ønskejeg  kunne skru tiden tilbake  til 9 november 95 og endre på alt men, det jeg egentlig vil er jo bare å  kunne endre på det legene gjorde med ansiktet mitt. så jeg slippper å se meg selv som halvt om halvt på mine dårlige dager.  Selv om jeg har verdens beste mann som elsker meg som og for den jeg er  og verdens beste familie som er  glad i meg og alle sier at de ikke ser  den delen av meg lenger så ser jeg den og jeg ser den hver dag når jeg ser meg i speilet. Noen dager bryr jeg meg ikke og tenker det familien tenker men, på mine dårlige dager  ser jeg den  en jente med to ansikter

Høres kansje klisje ut men, på tv 2 serien  Sykt perfekt var det en jente som sa "jeg må  være flink for jeg har ikke utseende å spille på" sånn føler jeg det på mine dårlige tunge dager.


 En av dagene jeg kunne  legge alt bakmeg  og glemme litt  å nyte dagen som en prinsesse og midt punkt!!
 

Jeg har gjennom gått MANGE operasjoner med årene for å prøve å  få  venstre siden i ansiktet tilbake eller hvertfall smilet men, så dum og etter på klok som jeg er så  har jeg  funnet ut  AAAALT FORSENT at det er jo ikke Smilet jeg vil ha tilbake  for uansett hvor mange operasjoner jeg tar for akkurat det kommer jo venstre siden i ansiktet til å være ulik høyre siden og det er jo det jeg sliter med. Det jeg vil er bare drømmen om å våkne opp til  mitt utseende før alt dette styret startet. 

Men jeg tror ikke jeg  ville vært foruten  sykdommen jeg har vært igjennom. Ikke missforstå meg mener ikke  all behandling å operasjoner å dritt å møkk  men,  det at jeg har vært medlem i kreftforeningen for kreftsykebarn og ungdomsgruppa i kreft foreningen  for eksempel som gjort at jeg har vært med på og opplevd  mange ting  jeg ikke ville gjort ellers. Som et år der jeg ble plukket ut for å være med på en camp i Ireland.(et barn i hvertland i europa elller noe) Jeg  ville helt sikkert ikke hatt det nære spesielle båndet jeg har til min familie og alle jeg er glad i  og jeg hadde ant ikke blitt den personen jeg er i dag som sipper bare hun ser en disney film eller en film med hunder i hehehe tror jeg heller ikke hadde blitt hun som verdsetter de små ting som andre overser eller ikke bryr seg om. Hadde  kansje ikke blitt  den kreative personen heller som lager fine kort og  gode kaker ;-P og en ting er ganske sikkert og det er jeg og Ole enig i  og det er at vi garantert ikke hadde funnet hvearndre  og giftet oss og kjøpt fin leilighet (som gjerne kunnet vært større) og to små  fine vovser.SÅÅÅÅÅ Neste på lista nå er å vinne jackpot i lotto og kjøpe drømme hus/leilighet!! 

Å den som skal ha æren for at jeg er den jeg er i dag er selvfølgelig familie og mannen min+++men også Nikita min første egne hund jeg fikk da jeg flyttet hit opptil ålesund hun har gjort mer enn det  psykologer og leger+++ hadde klart å gjøre det er jeg sikker på!! 

Så da er  mange drømmer oppfylt som jeg for 10 år siden ikke hadde turt å tenke på  jeg ikke eide selvtillit eller noe jeg var så ødelagt  av mobbing  skikkanering og all den driten der! ALT lå på bånn!! Og jeg kan med Hånden på hjertet si at unger er ganske  "ondskaps fulle" når det gjelder folk som er annerledes på alle mulige måter men,  det enkelte foreldre ikke sjønnerer at de har et ansvar å  det er å  lære barna sine å ikke glane på folk  som om de  skulle vært  mars boere eller noe for det er utrolig irriterende å plagsomt og ikke minst sårende for oss å føle  at vi ikke hører til i denne verden for vi ser ikke ut som alle andre. Så hvor ble da v ordtket " bra at ikke alle er like"??  Å enkelte av dere voksne er ikke så veldig me bedre enn barn når det kommer til glaning og skikkanering altså  dere er kansje bedre på å skjule det og det der.....Tror dere!! men vi som  opplever dette daglig merker oss trifks og fiks som folk finner på for at vi ikke skal merke sånt så dere er  BUSTA Og for guds skyld skjerp dere dere skal liksom være et forbilde for barn barnebarn nieser++++

Vi er nå i 2016 og forskerne finner  ut alt mulig sprøtt og rart å ting vi blir oppgitt og frustrert over og i mote verden er jo ALT mulig lov der finnes det ikke grenser og politikere tar jo valg og bestemmelser  som ikke ligner grisen SÅ HVORFOR skal ikke vi da som er annerledes få leve med det og da snakker jeg for ALLE som er annerledes uansett hva det måtte være. 

 

 

Ha en fin mandag videre allesammen.

4 kommentarer

Elisabeth

29.02.2016 kl.19:40

Sender deg en stor klem! Du er en kjempe! Önsker deg lykke til og alt godt! Klem fra meg!💕

Benedicte C F Archibald

29.02.2016 kl.20:36

Elisabeth: tusen takk for varme ord

Lisa

29.02.2016 kl.20:06

Så utrolig sterk og ikke minst vakker du er. En sterk historie som inspirerer meg til å bli et bedre menneske. Mange gode klemmer fra en fremmed ålesundsjente <3

Benedicte C F Archibald

29.02.2016 kl.20:35

Lisa: tusen takk for varme ord

Skriv en ny kommentar

Benedicte C F Archibald

Benedicte C F Archibald

29, Ålesund

hei. Jente på 26 år som kommer fra Oslo men har bodd i Ålesund de siste 7-8 årene.Hadde hjernesvulst og gikk gjennom masse DRIIT fra 95-96 og når jeg begynnte på skolen igjen ble det ikke bedre.Har en ansikts parese på venstre side så jeg har ikke et "vanelig" utseende. Så i 2006 etter MYE kjikkanering som endte med at jeg rømmte fra Oslo til Ålesund. Det hjalp en stund men, til slutt måtte jeg ty til aviser og andre medier å be foreldre å skjerpe seg og ta ansvar for barna sine for at de lar ungene sine gå etter en i butikken for å se hvor rar du ser ut +++ det er til å klikke av. Men i dag har jeg det VELDIG fint giftet meg tidligere i år med verdens beste gubbefar.....vi måtte avlive hunden vår (som vi akkurat hadde kjøpt brudepike kjole til) i for- fjorsommer så det er et stoort savn.Nå holder vi på å spare for harde livet så drømmen om å få kjøpt leilighet går i oppfyllelse. Etter maaaange år uten vennner mye alene sitting på rommet +++ har jeg funnet noe jeg synes jeg er flink til å mestrer og det er scrapping/kortlaging som jeg kommer til å legge ut innlegg av her inne.....Kan hende det kommer noen andre innlegg å!! Baking er også en av hobbyene mine gir meg liksom en ro akkurt som scrapping jeg kn gå inn i min egen bobble. skriving er også noe jeg liker veldig godt fikk alltid bedre skriftlig karakter enn muntlig. er vel bedre på uttrykke meg skriftlig da enn å åpne kjeften hehehehe Ha en fin dag!!

Kategorier

Arkiv

hits