Det holder jo ikke med en gang

Hei på dere allesammen og beklager så mye at jeg ikke har oppdatert før. Hadde egentlig tenkt til å legge ut et innlegg  med noen kort  tidligere i uka men,  så flink som jeg er så  klarte jeg å ødelegge ebosseren min så jeg fikk ikke laget de ferdig så de kommer.
Håper dere alle har det bra og gleder dere like mye over at våren er her og sommeren er på god vei. ikke det at jeg ikke liker vinteren  men, når man har dobbeltsyn, null dybdesyn, dårlig balanse og   et dårlig venstre ben så er ikke snø og is noen favoritt.Så da er det bare å nyyyyyte våren og sommeren mens den er her.

I et innlegg  som jeg skrev som het  jenta med to ansikter skrev jeg om hjernesvulsten i 95 og  ansikts paresen min som ikke så mange ville godta. I dag skal jeg dele en historie fra 2009 for jeg har ikke hatt kreft bare en gang.

 

I 2009 etter en time hos fastlegen ble jeg henvist til  Ålesund sykehus. (Bryst diagnogisk senter) Jeg skulle ta en biopsi prøve og jeg visste ikke hva det var  og det tror jeg bare var bra for etter alt det jeg gikk gjennom i 95/96 og tiden etter  er smerte ting det værste jeg vet jeg kan grue meg  fra jeg står opptil jeg legger meg. bare det å ta av plaster bandasjer, fjerne sting, smøre på salve på et sår+++ jeg kan ligge å  vri meg i gråt  og ikke få sove på mange timer  for jeg gruer meg så.
Så ja veldig bra jeg ikke hadde gjennom gått en biopsi prøve før for det var ikke godt de måtte stikke en tykk nål  gjennom huden på halsen og få ut en liten bit av skjoldbrusk kjertelen og de klarte det ikke første gangen  så da måtte de prøve en gang til!! Ikke skulle jeg røre på meg og heller ikke svelge å ingentinge av det er mulig når du ligger med en pute under halsen og hodet bakover i en nedoverbakke nesten  og tårene triller.
Ferdig med marerittet var det inn å snakke med legen, noe jeg hadde veldig lyst til etter det han hadde gjort, det eneste jeg husker han sa var jeg måtte ta med noen neste gang jeg skulle inn og få svar på prøven.

 

Tanta mi ble med inn hentet meg på jobb også bar det inn på sykehuset IGJEN og  Brystdiagnosisk senter synes fortsatt det er et rart navn for å sjekke noe i halsen.
Jeg husker ikke så mye annet at når vi kom inn til legen så var det  "du har kreft i skjold brusk kjertelen" og noe snakk om at jeg måtte opp til Trondhjem å operere men heldigvis  holdt jeg på med  ansikt operasjoner så vi fikk ordnet det  så jeg ble operert i Oslo. Da vi skulle gå  måtte vi jo innom skranken å få  giroen på 350 kr , Stakkars tenk om vi hadde glemt det, og det jeg sa høyt da og litt sur og oppgitt og forbannet var "TUUUSEN TAKK, betale for dårlig nytt!"
Etter legetimen måtte jeg ned å ta blodprøve da husker jeg at jeg ringte mamma og overbringte dårlig hun begynte selv følgelig å  gråte, datteren hadde fått kreft for  andre gang men, tante fikk ta resten for jeg klarte ikke.

Mamma og de hadde en snill nabo da som jobbet på aker sykehus som hjalp oss  så jeg ble lagt inn og operert ganske fort. (Hvertfall etter det jeg husker:-) )
Hele skjoldbrusk kjertelen ble operert vekk  og en stund senere var det tid for Jod kur først måtte vi prate med en lege som vanlig  eneste jeg husker da det er at han sier at jeg må ta en sprøyte i rumpa dagene frem over  og fra meg kommer det litt sånn forsiktig  "Jeg kan ikke få den i armen?" han gikk å hørte og det viste seg at det var greit og  da var det en letta Benedicte som gikk videre opp til avdelingen! Oppe på avd  fikk jeg et rom å en sykepleier skulle snakke med oss på slutten av samtalen sa hun "da kan du ta av deg buksa å legge deg på sengen skal du få sprøyte" fra en litt nervøs sta  Benedicte kom det "Jammen jeg fikk vite jeg kunne ta den i armen" "du må ta den i rompa"  "nei jeg ska ha den i armen" og sånn gikk det vel et par ganger men, seieren gikk nok til meg hehehe og fra mamma kom det "jeg har aldri sett det så sta" . 
Men den JODén det er noe av det værste jeg har drukket i hele mitt liv!! Nå har jeg ikke smakt  utgått melk med klumper i eller noe sånt altså men, dette her smakte jo som  råttent utgått vann som noen hadde latt så ute i en tett flake  også helt oppi noe mer råttent,  helt pyton!!
Kom en positiv ting ut av det da i tillegg til at det tok knekken på kreften og det var at jeg lærte å hekle.

 

Nå Går jeg på levaxin daglig og skulle ønske at jeg kunne spole tiden til bake og  høre at legene sa at du kommer til å ha vansker med å gå ned i vekt eller noe så kansje jeg hadde  vært flinkere og kunne holdt den sjokolade avhengigheten min  til lørdager!! hehehe
Men noe jeg fant i dag som jeg ikke har funnet før er denne bloggen passion4health.blogg.no hun som har bloggen har akkurat det samme og kommer med råd og tips og  kjempe fristende oppskrifter. Masse inspirasjon til Benedicte.

Ha en fin kveld videre allesammen :-D kos og klems

 

4 kommentarer

bareeimamma

11.05.2016 kl.22:21

Så flott og åpent du skriver, ønsker deg alt godt og lykke i fremtiden :)

Benedicte C F Archibald

11.05.2016 kl.22:31

bareeimamma: tusen takk :-)

Maiken Fjlldal

16.05.2016 kl.20:04

Hei Benedicte!

Har lest blogger din. Du er tøff og sterk I forhold til alt du har Vært igjennom.

Her forteller veldig rørende, og du får oss til å se på ting litt annerledes.

Leste artikkelen. I Se og hør.Vondt å lese om hvordan folk behandlet deg, men du er tøff som tørr å SI I FRA! Ofte så er mobbing en taus sak. Det står det respekt av!

Er utrolig stolt av deg!

Stor klem Maiken

Benedicte C F Archibald

17.05.2016 kl.18:36

Maiken Fjlldal: takk??

Skriv en ny kommentar

Benedicte C F Archibald

Benedicte C F Archibald

29, Ålesund

hei. Jente på 26 år som kommer fra Oslo men har bodd i Ålesund de siste 7-8 årene.Hadde hjernesvulst og gikk gjennom masse DRIIT fra 95-96 og når jeg begynnte på skolen igjen ble det ikke bedre.Har en ansikts parese på venstre side så jeg har ikke et "vanelig" utseende. Så i 2006 etter MYE kjikkanering som endte med at jeg rømmte fra Oslo til Ålesund. Det hjalp en stund men, til slutt måtte jeg ty til aviser og andre medier å be foreldre å skjerpe seg og ta ansvar for barna sine for at de lar ungene sine gå etter en i butikken for å se hvor rar du ser ut +++ det er til å klikke av. Men i dag har jeg det VELDIG fint giftet meg tidligere i år med verdens beste gubbefar.....vi måtte avlive hunden vår (som vi akkurat hadde kjøpt brudepike kjole til) i for- fjorsommer så det er et stoort savn.Nå holder vi på å spare for harde livet så drømmen om å få kjøpt leilighet går i oppfyllelse. Etter maaaange år uten vennner mye alene sitting på rommet +++ har jeg funnet noe jeg synes jeg er flink til å mestrer og det er scrapping/kortlaging som jeg kommer til å legge ut innlegg av her inne.....Kan hende det kommer noen andre innlegg å!! Baking er også en av hobbyene mine gir meg liksom en ro akkurt som scrapping jeg kn gå inn i min egen bobble. skriving er også noe jeg liker veldig godt fikk alltid bedre skriftlig karakter enn muntlig. er vel bedre på uttrykke meg skriftlig da enn å åpne kjeften hehehehe Ha en fin dag!!

Kategorier

Arkiv

hits